debattsidan.nu
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN

Av Filip Björner, 19 oktober 2023


 
Islamofobi är en insikt

Hamasister, fatahister och nazister vill mörda judar. Sedan 1945 har inte nazisterna haft så stora framgångar med det. Men de har då istället stöttat andra judehatiska rörelser.
 
Böcker om nazister som bosatte sig i Syrien och i Egyptien.

Mein Kampf och Sions Vises Protokoll har tillsammans med Koranen varit bestsellers i Gaza. Dessa böcker berättar om nazister som stöttade islamismen.


Under andra halvan av 1940-talet och långt in på 1950-talet emigrerade tusentals nazister från Tyskland till Syrien och Egypten. Hela SS-avdelningar åkte till Syrien och i en rik förort i Egypten höll stormuftin hov för nazister. Under kriget befann han sig i Berlin och skickade radioprogram till Palestina med kommandot till muslimerna att döda alla judar. Han samarbetade med Adolf Eichmann om hur de skulle fullborda Förintelsen i Palestina. Men eftersom Rommel förlorade ökenkriget så misslyckades den delen av det stora massmordsprojektet.
 
Fler nazister flydde till Mellanöstern än till Latinamerika. Många av dem konverterade till islam. I Egypten hjälpte de till med att bygga raketer och andra vapen varmed muslimska soldater skulle anfalla Israel.
 
Islamofobi är det nedsättande namnet på en sund insikt. Nazifobi är också en insikt.

 
* * *

 
Denna artikel kan diskuteras i:
Facebookgruppen Politisk debatt
 
 
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN