debattsidan.nu
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN

Av Filip Björner, 17 augusti 2023


 
Nazifobi och islamofobi

 
Nazifobi och islamofobi är inga fobier. De är insikter och sunda inställningar.
 
Det är visserligen sant att större delen av nazisterna inte medverkade i Förintelsen och att större delen av muslimerna inte är terrorister. Av de elva miljoner och sjuhundratusen nazister som röstade på Hitlers parti den 6 november 1932 var då bara 21.000 SS-soldater, fast de senare skulle bli fler än 500.000. Av alla muslimer i världen medverkade bara 31.000 som stridande i Islamiska Staten 2014. Men det hjälpte ju inte judarna och alla de andra offren att merparten av alla världens nazister och muslimer var fredliga eller passiva.
 
SS-nazister mördade över sex miljoner judar och andra människor i Förintelsen och IS-muslimer mördade fler än 33.000 människor och skadade minst 41.000 i terrorattacker.
 
Det hjälpte inte heller Björn Söderberg att han blev mördad av enbart en eller två nazister och det hjälpte inte Theo van Gogh att han blev mördad av bara en enda muslim.
 
Nazismen är en totalitär socialistisk ideologi och islam är en religion som innehåller den totalitära politiska ideologin islamism. Det är därför ingen fobi att känna rädsla inför nazism och islam. En sådan rädsla är en sund inställning.

 
* * *

 
Denna artikel kan diskuteras i:
Facebookgruppen Politisk debatt
 
 
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN