debattsidan.nu
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN

Av Henrik Unné, 12 september 2020


 
Den ondskefulla "fredsrörelsen"

Fiona Flum jobbar på ett bankkontor. En man kliver in på kontoret. Han tar fram en pistol och skjuter ihjäl tre av Fionas arbetskamrater. Sedan roffar han åt sig samtliga kontanter i kassorna. Sedan sätter han pistolmynningen mot Fionas tinning och tvingar henne att följa med henne ut på gatan utanför.
 
Därute på gatan råkar det stå en polisman. När han ser bankrånaren på väg ut ur banken sträcker han efter sitt tjänstevapen. Bankrånaren fräser "Ta det lugnt snuten. Annars skjuter jag den här kvinnan." Hela tiden har rånaren pistolen tryckt mot Fionas huvud. Han börjar gå iväg med pengarna och Fiona.
Men så råkar han snubbla. När rånaren tappar balansen råkar han rikta pistolen i luften ett ögonblick, istället för mot Fionas tinning. Polismannen tar vara på tillfället och skjuter ihjäl bankrånaren.
 
Då vänder sig Fiona Flum mot polismannen och fräser ilsket "Ditt d-la svin! Du dödade en människa! Du är en satans mördare! Fattar du inte att man ej kan lösa konflikter med våld?"

 
Verklighetens alla fionor
Det finns väl i verkligheten inga sådana varelser som Fiona Flum i historien ovan?
Jodå. Det finns åtskilliga sådana människor i den s.k. "fredsrörelsen".
 
Fiona Flum fördömde polismannen för att han använde våld mot bankrånaren. "Fredsaktivisterna" fördömer västländernas militärer för att de gör sig beredda att använda våld mot sådana diktaturer som Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea.
Grundfelet som "fredsrörelsen" gör är att den sätter moraliska likhetstecken mellan försvarsvåld och angreppsvåld. Angreppsvåld är faktiskt omoraliskt. Däri har "fredsrörelsen" rätt. Men försvarsvåld är i allra högsta grad moraliskt gott – eftersom det ju skulle vara fritt fram för angreppsvåldet om det inte vore för försvarsvåldet. För att man verkligen skall vara emot det omoraliska angreppsvåldet måste man faktiskt vara för det moraliskt goda försvarsvåldet. Om man inte ställer upp för försvarsvåldet blir man de facto för angreppsvåldet. Vilket "fredsaktivisternas" ställningstagande i internationella konflikter gång på gång har bevisat.
 
Att motsätta sig försvarsvåld är inget oskyldigt misstag. Fredsaktivisterna måste förtränga massvist med historiska, psykologiska och politiska kunskaper för att det blir ännu mera våld och elände i världen om världens anständiga länder avstår från att försvara sig med våld mot angrepp.
Förutom att ”fredsrörelsen” är ond, så är den parasitär på köpet. Fredsaktivisterna i Sverige kan demonstrera och propagera för sina åsikter endast så länge som de åtnjuter frihet. Det är förstås tack vare Sveriges (och USAs) militär som de åtnjuter den där friheten. Utan Sveriges och USAs militär skulle världens diktaturer ha startat krig för att avskaffa friheten för länge sedan. Om fredsaktivisterna hade vunnit burskap på 1930-talet skulle de själva har utplånats i Förintelsen på 1940-talet.
 
Så när fredsaktivisterna ger sig på den svenska och amerikanska militären biter de handen som skyddar dem. Det är precis lika ondsint och dumt som när Fiona Flum gav sig på den där polismannen.

 
Ondskans ursprung
Hur kan människor vara så onda och enfaldiga?
 
Det finns en logisk förklaring till vansinnet. Det finns en kraft som kan förvrida människors sinnen till den grad att de blir självmordsmässiga. Den kraften är moralen. Så gott som samtliga människor i dagens Sverige bekänner sig till moralläran altruismen. Det är denna morallära som frambringar ”fredsrörelsen”.
 
Tänk. Moralläran altruismen säger oss att den högsta moraliska dygden och plikten är den att vara osjälvisk. Vi skall, enligt altruismen, inte tillvarata våra egna ”själviska” intressen. Nå – att begå självmord. Är inte det höjden av osjälviskhet? Svaret på den frågan är onekligen: ”Ja!”
Grejen med fredsaktivisterna är att de drar ut de yttersta logiska implikationerna av samma morallära som nästan hela svenska folket är enig om. Fredsaktivisterna är så in i helsike konsekventa altruister!
Så för att besegra ”fredsrörelsen” måste vi komma till insikt om att vår traditionella morallära är helt feltänkt. Vi måste fatta mod och förkasta den altruistiska moralläran, som är källan till det mesta av ondskan i världen idag.
 
Läs mera om denna fråga här: The Virtue of Selfishness.

 
* * *

 
Denna artikel kan t.ex. diskuteras i:
Facebookgruppen Politisk debatt
 

Det går också bra att kommentera artikeln här. Vi kan publicera din kommentar om den innehåller läsvärda synpunkter. Mejla till admin @ debattsidan.nu [1]


 
[1]

Mejl till admin @ debattsidan.nu blir sällan lästa, så väntetiden innan en kommentar publiceras kan bli lång.


 
 
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN