debattsidan.nu
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN

Av Ingwar Åhman Eklund, 25 augusti 2020


 
Sveriges kriminalpolitik är faktiskt invandrarfientlig!

Sverige håller på att undermineras och polariseras socialt av en missriktad kriminalpolitik. Skotten mot den 12 åriga flickan i Botkyrka är det senaste exemplet på detta. Botkyrka är en kommun med många nya svenskar. De allra, alllra flesta invandrare som kommit hit är hederliga och arbetssamma individer ungefär som alla vi andra. Många gör mycket goda insatser som på olika sätt är viktiga för landet.
 
Olika typer av handeldvapen

Större delen av de skjutvapen som används för brott är illegala vapen, hanterade av ligor.


Men under lång tid har Sverige haft en släpphänt kriminalpolitik med utmanande låga straffskalor. Man har också låtit många brottslingar som borde ha utvisats stanna kvar i landet. Kriminella har kunnat etablera sig i Sverige utan att gripas. Ett antal yngre invandrare har haft svårt att integrera sig och ta till sig vår kvinnosyn. Bland dessa har det växt fram en grängkriminalitet med dödsskjutningar.

Svag brottsbekämpning
Detta oroar givetvis den svenska befolkningen – och de flesta av invandrarna som dessutom ofta tvingas bo i de mest osäkra bostadsområdena. Reaktionära stämningar byggs och det blir lätt att sprida främlingsfientlighet. Partier som vill minska och t.o.m. stoppa invandringen får ett allt större stöd. Den svaga brottsbekämpningen är ett svek mot hela Sverige, men slår hårdast mot alla nyhitkomna som av många misstänks för att vara en del av det nya otrygga samhället. Ett migrationsverk som inte har grepp om vilka som får komma hit är givetvis en del av problemet. Men samhällets stora oförmåga att stoppa och bekämpa brott är Sveriges största problem. Problem som uppkommit genom naiva idéer och rädsla för att gå för hårt fram. Internationell forskning visar tvärtom att långa fängelsestraff förebygger brott.

Dags för en vändning
Nu måste denna utveckling vändas. Kriminaliteten måste krossas. Straffen måste skärpas rejält. Händelser som skotten i Botkyrka kommer att fortsätta om vi inte lyckas stoppa gängkriminalitet och annan växande våldsbrottslighet.
 
Alla måste hjälpas åt. Hela Sverige ska hjälpa till. Det räcker inte med en statsledning som blir upprörd och talar om att den arbetar för att krossa brottsligheten. Det måste göras också i verkligheten. I år har skjutningarna ökat istället. Kavla upp ärmarna och sätt igång.
Även om vissa stadsdelar måste få undantagstillstånd för att rädda liv.
Gör ett tryggare Sverige till en bred och levande aktiv folkrörelse!
De kriminella måste bort från våra gator - nu! Vi behöver en ny skärpt kriminalpolitik med rejält höjda straff och genomförda utvisningar.
Till stöd för alla skötsamma - svenskar och nyhitkomna.

 
* * *

 
Denna artikel kan t.ex. diskuteras i:
Facebookgruppen Politisk debatt
 

Det går också bra att kommentera artikeln här. Vi kan publicera din kommentar om den innehåller läsvärda synpunkter. Mejla till admin @ debattsidan.nu [1]


[1]

Mejl till admin @ debattsidan.nu blir sällan lästa, så väntetiden innan en kommentar publiceras kan bli lång.


 
 
ARTIKLAR      KRONOLOGI      ÄMNEN